Waarom onder de zonnebank?

Gezond zonnen versterkt het hart

Zonlicht heeft op het hart en bloedcirculatie een verbazingwekkend effect, het vermindert het risico op een hoge bloeddruk, vermindert de cholesterolwaarden en leidt tot een significante verbetering van de bloedcirculatie. Deze positieve resultaten zijn een belangrijke factor in het voorkomen van ernstige aandoeningen van het hart en bloedvatenstelsel, bijv. een hartinfarct.

Gezond zonnen versterkt de botten

Het UVB aandeel van het zonlicht is voor de aanmaak van vitamine D3 absoluut noodzakelijk. Vitamine D3 is een belangrijke voedingsstof voor de opbouw van de botten. Met behulp van deze vitamine wordt calcium in de botten opgeslagen. Vooral op hogere leeftijd voorkomt alleen een gezonde stofwisseling van de botten het ontstaan van osteoporose.

Gezond zonnen maakt gelukkig

Onder invloed van zonlicht worden door het lichaam gelukshormonen aangemaakt, bijv. endorfine of serotonine. Ook bij depressieve stemmingen geven deze, door natuurlijk of kunstmatig zonlicht gestimuleerde hormonen hun positieve werking af.

Gezond zonnen beschermt de cellen

Met behulp van het zonlicht maken verschillende cellen van het menselijk lichaam vitamine D aan, bijv. in het borstweefsel, in de darmen, in de prostaat, in de hersenen en in het celapparaat van het immuunsysteem. Vitamine D is daarbij een factor die abnormale celgroei voorkomen kan. Daarom is een voldoende vitamine D-spiegel in het lichaam zo belangrijk, om aandoeningen van het immuunsysteem of zelfs het ontstaan van kanker tegen te gaan.

Gezond zonnen beschermt en verzorgt de huid

Een bruine kleur is eigenlijk niets anders dan een beschermingsreactie van de huid tegen zonnestralen. De indirecte diepte bruining, die door stimulering van de melanine cellen in de huid van vitamine B bereikt wordt, biedt een goede zonbescherming. Door gedeeltelijk voorbruinen onder de zonnebank kan een bescherming van de huid bereikt worden (natuurlijke huidverdikking). Ook huidziektes worden met een groot succes door UV-licht genezen, o.a. acné, psoriasis en neurodermitis.